Американські нанду: опис виду, особливості харчування і розмноження південноамериканських птахів нанду

На перший погляд, може здатися що страус нанду має загальні зовнішні риси зі своїм африканським родичем, але він відноситься до зовсім іншого сімейства і загону, який носить назву «нандуобразние». Нанду не такий великий за своїми габаритами і для нього характерний інший ареал проживання. Страуса часто вирощують фермери, так як він є дуже продуктивним. Нанду вирощують заради яєць, м’яса і пір’я.

опис виду

У природних умовах проживання нанду можна зустріти в Чилі, Аргентині, Парагваї, Бразилії та інших країнах Південної Америки. Північний нанду пристосований до проживання в більш теплому кліматі, а ось нанду Дарвіна звик жити на висоті не менше 4,5 км над рівнем моря.

Страуси є найбільшими птахами на планеті. Виростати страуси можуть до 270 см у висоту, а вага їх може досягати майже 180 кг. Південноамериканський страус виростає тільки до 140 см, а вага його доходить до 40 кг, що набагато менше, в порівнянні з його родичем з Африки.

Американський страус відноситься до безкілевих птахам, тому його тіло має овальну форму, м’ясисті сильні ноги, довгу шию і маленьку голову. Шия у даного виду покрита пір’ям, тому вона здається грубуватою.

Ці види страусів не можуть літати, хоча і мають розмашисті крила. Ці крила американські страуси використовують тільки під час бігу, при здійсненні маневрів. На лапах розташовано 3 пальці. Саме тому нанду бігають набагато гірше, ніж різновиди страусів з 2 пальцями.

Птахи нанду є полігамними. На одного самця, як правило, доводиться до 7 самок. Однак варто звернути увагу на те, що самець самостійно висиджує і виховує своє потомство. Таким чином, завдання самки полягає тільки в тому, щоб відкласти яйця. Страуси Південної Америки живуть групами і легко уживаються з іншими тваринами:

Також рекомендуємо прочитати:
Скільки м’яса в африканському страуса
Рецепт приготування качки крохаль
Страус – це птах або тварина
Як часто несеться страус

  • коровами;
  • вівцями;
  • кіньми;
  • козами.

Сіра куріпка – птах, яка не любить літати

Нанду дуже люблять воду. Якщо в них місця проживання немає водойми, то днем ??ці птахи сплять, а вночі не сплять.

Галерея: страуси нанду (25 фото)

харчування нанду

Що стосується харчування, то птиці звикли до рослинного раціону. Однак в меню присутня мала частка мінеральної і тваринної їжі.

Основну дозу вуглеводів і клітковини страуси отримують з пшениці, ячменю, кукурудзи і вівса. Урізноманітнити раціон можна соковитими кормами у вигляді сіна з лугових трав. Джерелами мінералів служать бульби картоплі, моркву і буряк. Всі ці овочі повинні подаватися тільки в сирому вигляді.

Корми тваринного походження рекомендується давати тільки молодим птахам, так як в них міститься велика кількість білка. Крім цього, страусів можна давати кисле молоко і сир. Також можна включити в раціон яйця і рибу.

Розмноження страусів з Південної Америки

Самки нанду готові до статевого дозрівання на 2-3 рік життя, а самці – через 3,5 року після своєї появи на світ. Більш молоді самки будуть нести «порожні» яйця.

Перед тим як формувати сім’ї, слід мати на увазі, що зміст птахів 1, 2 і 3 яйцекладки має бути роздільним. Використовуючи даний метод, буде набагато легше вибрати птахів для розмноження. Якщо ж немає можливості утримувати страусів окремо, то можна кожну особину відзначати в спеціальному журналі. Щоб отримати молодняк, необхідно скористатися одним з трьох наведених нижче способів:

  1. Батьки повинні жити в відкритих загонах або в утепленому приміщенні. Яйця необхідно забирати з гнізда для інкубації. Таким методом можна збільшити їх кількість. Пташенята найчастіше ростуть без батьків. Якщо використовувати цей спосіб, то від кожної самки можна отримати близько 40 яєць.
  2. Інший метод передбачає вирощування потомства в спеціальних пташниках закритого типу. Однак страусів доведеться регулярно вигулювати. Яйця в такому випадку буде висиджувати самка. Власник повинен також розуміти, що йому доведеться стежити за тим, щоб на птаства не напали хижаки. При використанні даного методу є недолік – самка самостійно здатна висидіти не більше 20 яєць.
  3. Третій спосіб можна назвати змішаним. Він має на увазі приміщення частини яєць в інкубатор, а решта повинна висидіти самка.

Ніфулину Форте для лікування птахів

Цікаві факти про нанду

  • Свою назву страуси отримали завдяки звуку, який вимовляє самка в шлюбний період. Цей звук якраз таки схожий на слово «нанду». Іноді цей звук ще плутають з шипінням звірів.
  • Сплять птиці групами. Під час сну вони залишають одного чергового, який стежить за безпекою групи.
  • Улюблені ласощі нанду – сарана. Були зафіксовані випадки, коли страуси так їй наїдалися, що не могли потім швидко бігати.
  • Для того щоб позбутися від паразитів на своїх пір’ї, птиці валяються у пилюці.
  • Щоб захистити себе від нападу хижаків, нанду використовують дзьоб і ноги. Одним ударом своїх потужних ніг страус може вбити навіть великого хижака.